Fair Timing

Fair Timing - Professzionális időmérés sportversenyeken

Időfutam

Közzétéve: 2019. október 9., szerda 07:49

Az időfutam az egyik legegyszerűbb típusú országúti kerékpárverseny. A versenyzők egyesével indulnak, előre megadott időben, az óra ellen versenyeznek egyedül. Az indulási és az érkezési időt kell csak tudni mindenkiről, és meg is van az eredmény. Mégis van egy pár buktató, amin elúszhat az egész.
A pálya legyen jól biztosított, és könnyen követhető, leszegett fejjel se tévedjen el senki, ne legyen stop táblás kereszteződés lezáratlanul. Ez alap, nem is részletezném.
Kell egy rajtbíró, neki kulcsszerepe van. Legyen nála egy stopper, ami a célban lévő órával szinkronizálva van. Ezen kívül legyen nála egy rajtlista, rajtszámokkal és rajtidőpontokkal, és egy toll. A rajtbíró biztosítja, hogy minden versenyző a neki megadott időben rajtol, nem máskor, illetve ellenőrzi, hogy megfelelő adatokkal regisztrálva áll-e rajthoz a versenyző (korcsoport, kerékpár, stb). Szintén le kell ellenőriznie, hogy a rajtszám, chip helyesen van-e feltéve. Ez az egész legfeljebb 10-15 másodperc. Ha bármi eltérés volt, azt felírja a papírra, később az időmérőkkel egyezteti.
A rajtszámok és rajtidőpontok kiosztása is sok gondot tud okozni. Hogy lehet ezeket elkerülni:
Az előnevezés lezárásakor – a kívánságok lehetőség szerinti figyelembevételével – ki kell osztani a rajtszámokat és a rajtidőpontokat, lyukak nélkül. Folyamatos számozás és rajtolás esetén a legkisebb a hibázás lehetősége. Sőt akár a rajtszám utalhat a rajtidőpontra is. A nem megjelent versenyzők helyét ki kell hagyni, mindenki az előre megadott időben indul. Aki késett, így járt, elindulhat bármikor, de az órája már ketyeg. Ha nem a saját hibája volt, akkor kaphat új rajtidőt a végén, esetleg egy kimaradt versenyzőét.
A helyszíni nevezőknek nem szabad fenntartani köztes helyeket. Sok rendező elköveti azt a hibát, hogy a sok helyszíni nevezőben reménykedve állítja össze a programot. Ennek lesz következménye a nem megfelelő időben történő indulás, a rajtbíró és az időmérő számára ismeretlen versenyző a pályán, az időben elnyúló, 2-3 perces rajtidők miatt unalmas verseny. A helyszíni nevezőknek az első rajt előtt legkésőbb fél órával be kell nevezni, és vagy az elején, vagy még inkább a végén indulnak, egymás után.
Ennyi a tudomány, sok verseny tapasztalata alapján így mennek legsimábban a dolgok.

Keresés a honlapon
Kapcsolat

Az alábbi email címen érhet el minket.
Kérjük, adja meg elérhetőségeit, munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!
 peter@fairtiming.hu

Copyright
Fair Timing
©2024 Fair Timing - Minden jog fenntartva!
Adatvédelmi tájékoztató
Translate »

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/fairtimi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3821