Fair Timing

Fair Timing - Professzionális időmérés sportversenyeken

Versenysorozatok

Közzétéve: 2019. október 9., szerda 07:53

Az utóbbi időben sok tapasztalat gyűlt össze több futamból álló versenysorozatok összetett pontszámításával kapcsolatban. Ilyen versenysorozat például a ciklokrossz sorozat, az Akesz versenysorozat, de bármelyik szakág ranglista számítása is hasonló. Egyes „szakértők” szerint akkor biztosítható az összetett eredmény kiszámítása, ha minden versenyen ugyanaz a cég méri az időt. Nézzük, ezzel szemben mi a valóság.

Mint a nevezésnél általában, itt még inkább igaz, hogy egy rendes nevezési rendszer, hiteles adatokkal szükséges minden fordulóban. Különböző módon, különböző adatokkal nevező versenyzők adatai nem fognak összetalálkozni az összesítésnél. Tehát annyi igaz az „ugyanannak a cégnek kell minden versenyt mérnie” állításból, hogy a nevezési rendszernek lehetőleg azonosnak kell lennie. A nevezési rendszernek tartalmaznia kell egy egyedi azonosítót, ami egyértelműen beazonosítja a versenyzőt – mert a név az nem egyedi azonosító – és ez garantálja, hogy a különböző futamok eredményei összesíthetők legyenek. A nevezési rendszerből ennek az azonosítónak végig kell mennie az eredménylistáig, így az eredménylistákból az azonosító segítségével összevonhatóak az eredmények. A nevezési rendszer által nyújtott hitelesítést a helyszíni nevezőkre is alkalmazni kell. Hiányzó, vagy hibás azonosítók az egész összesített eredménylistát elrontják.
Jó példa a fentiekre a ciklokrossz sorozat, ahol a befutó pillanatában már rendelkezésre áll az összesített eredmény. Rossz példa sokkal több akad, minden olyan sorozat, ahol nem alkalmaznak rendes nevezési rendszert, és hiányzó adatokkal, esetleg különböző módon leírt nevek alapján kell megpróbálni összesített eredményt számolni.

Keresés a honlapon
Kapcsolat

Az alábbi email címen érhet el minket.
Kérjük, adja meg elérhetőségeit, munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!
 peter@fairtiming.hu

Copyright
Fair Timing
©2024 Fair Timing - Minden jog fenntartva!
Adatvédelmi tájékoztató
Translate »

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/fairtimi/public_html/wp-includes/functions.php on line 3821